Vinski podrum

11. listopada 2013.

Otvoren prvi Vinski podrum - sajam vina u organizaciji 'Slobodne Dalmacije'U podrumima Dioklecijanove palače u petak je otvoren prvi Vinski podrum - sajam vina u organizaciji 'Slobodne Dalmacije'.

Na samom otvaranju okupljene su pozdravili Miroslav Ivić, predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije, župan Zlatko Ževrnja i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te novinarka Slobodne Dalmacije Meri Šilović.

- Slobodna Dalmacija organizirala je ovaj sajam jer uvijek želi afirmirati izvrsnost i javno prezentirati najbolje što se kod nas stvara, a upravo to imamo u proizvodnji vina jer naši vinari mogu stati uz bok najjačoj svjetskoj konkurenciji.

Takve projekte smo pokrenuli i u promociji malih obiteljskih hotela te nautičkog turizma, a smatramo da vinari to jednako zaslužuju - kazao je prilikom otvaranja 'Vinskog podruma' Miroslav Ivić.Četrdesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske u dva će dana predstaviti svoja ponajbolja vina, sireve i maslinova ulja. U prekrasnom povjesnom ambijentu odvija se bogat program prezentacija i prodaje proizvoda, zanimljive radionice o proizvodnji vina i sljubljivanju s hranom, a proizvođaći će imati prilike dobiti i vrijedne informacije koje će im olakšati svakodnevno poslovanje.

Posjetiteljima će se predstaviti proizvođači od Dubrovnika do Iloka, a kako uz vina idu najbolji sirevi i čokolade posjetitelji će moći uživati u sjajnim okusima slanog i slatkog.

Na radionicama sa hrvatskim stručnjacima naučit ćemo kako od plavca malog napraviti bijelo vino, kako sljubiti prošek i torte, upoznat ćemo sjajne žene – proizvođačice vina, a fešta za oko i nepce završit će u subotu navečer čokoladnim show programom.

N.B.
FOTO: Jadran Babić / Cropix

Ulaznice

Vinski podrum - Ulaznice

Ulaznice za sajam vina Vinski Podrum

Obavezno posjetite „Vinski podrum“ 17. i 18. svibnja, jedino mjesto ...

Lokacija

Vinski podrum - Ulaznice

Kako nas pronaći

Do podruma Dioklecijanove palače može se doći sa sjeverne (kroz grad, preko Peristila) odnosno južne ...


Login